Als je creatief bent en geld wilt verdienen, heb je geluk dat in dit tijdperk geboren bent, want je hebt veel mogelijkheden. Het maken van een website is een goede manier om je eigen geld te verdienen. Het maken van een website is een populaire methode om online geld te verdienen. Dit is een beknopte beginnershandleiding om een website te maken en geld te verdienen.

Het maken van een website.

Een website maken en er geld mee verdienen is geen mythe. In feite kan iedereen het doen met enige kennis en toewijding. De verdiensten zijn al gauw genoeg om de basisuitgaven voor hosting en domein te dekken, en als je groter wordt kun je er zelfs geld mee verdienen. Je moet hard werken en hebt wel geduld en een beetje geluk nodig om de website winstgevend te maken. Voordat je een website start, moet je zoveel mogelijk leren.

Deze website is gemaakt in WordPress met Divi pagebuilder, en wordt gehost bij hosting-partij Fastcomet.

Waarom is het tegenwoordig niet moeilijk om een website te maken?

Het maken van een website was tien jaar geleden heel moeilijk, maar nu is het dankzij technologie een stuk makkelijker geworden. Als je een idee hebt voor een website, hoef je maar een paar stappen te nemen. Eerst bedenk je een naam, bijvoorbeeld ‘website.com’ en daarna zorg je voor hosting. Installeer website software, die het je gemakkelijk maakt om een website te ontwerpen. Klik en ga aan de slag. Ingewikkeld programmeren en coderen is verleden tijd!

 

Gratis populair CMS

Een Content Management Systeem (CMS) is belangrijk bij het maken van een website. Een CMS-tool helpt bij het aanpassen van de website en hiermee kun je functies en inhoud aan de website toevoegen. Met deze CMS software kun je tekstinhoud, foto’s en portfolio toevoegen. CMS zorgt ervoor dat je aanpassingen aan het uiterlijk van een website kunt doen. Het helpt je ook bij het toevoegen van sjablonen en add-on van plugins.

Hieronder noem ik 3 gratis en populaire CMS tools.

 • WordPress
  WordPress (WP) is de beste optie voor een beginner, omdat het heel eenvoudig in gebruik is. Als je voor het eerst een website maakt, moet je WordPress zeker proberen. Er zijn al veel populaire websites gemaakt met WP. WP installeren is eenvoudig. Nadat je je WP-account hebt aangemaakt, kun je meteen beginnen met je website.
 • Joomla
  Joomla is ook een gratis CMS tool en is ontworpen op een model view controller web applicatie framework. Het kan meer dan WordPress, maar is moeilijk te gebruiken. Als je een beginner bent, is het waarschijnlijk te complex. Joomla heeft duizenden ontwerpen en functies Als je een professionele webdesigner bent biedt dit veel mogelijkheden, maar een beginner raakt hier de weg kwijt.
 • Drupal
  Drupal is geschikt voor websites met veel bezoekers en voor complexe websites. Deze software wordt vooral gebruikt door professionals, omdat het moeilijker is. Drupal is gratis en biedt een back-end framework voor vele websites. Niet echt geschikt voor beginners.

Kies voor WordPress!

WordPress is de beste keuze voor beginners vanwege de gebruiksvriendelijke interface.

Redenen waarom WordPress beter is:

 1. WordPress heeft een grote community met gebruikers. Wanneer je vragen of problemen hebt, kunt je gemakkelijk Googelen en het antwoord vinden.
 2. Het installeren is in 30 seconden gebeurd. De software is gratis en er wordt veel ondersteuning en extra’s aangeboden, zoals plugin opties en themes.
 3. WP en WP-themes zijn ‘responsive’. Dat wil zeggen dat het zich automatisch aanpast naar de grootte van het apparaat waarop je de website bekijkt (op PC, tablet en mobiel).
 4. Het is eenvoudig in gebruik. Het heeft een gebruiksvriendelijke interface en is heel betrouwbaar. Er zijn goede plugins en themes beschikbaar tegen een betaalbare prijs. Deze zijn gemakkelijk door niet-programmeurs te gebruiken.
 5. De software is zeer veilig als wordt gehackt kun je je gegevens herstellen via het back-up-plan.
 6. WordPress biedt verschillende hosting opties, zoals self-hosting, shared hosting en managed WordPress hosting. Dit geeft je de keuze om de inhoud te beheren zoals je wilt.

Pagebuilders

Pagebuilder is een WordPress plugin waarmee je pagina’s kunt bewerken. Webpagina’s die gebaseerd zijn op rasters kun je met een Pagebuilder eenvoudig bouwen en bewerken.

Waarom gebruik je Pagebuilders?
Het maken van een website met behulp van pagebuilder wordt hierdoor heel eenvoudig. Pagebuilders bieden snellere, real time front-end bewerking en je kunt gewoon iets slepen en neerzetten. Er zijn meer dan 30 add-ons waarmee je afbeeldingen, teksten, knoppen, pictogrammen kunt toevoegen. Pagebuilders bestaan uit voorgemaakte lay-outs, kant-en-klare blokken en essentiële iconen.

Hieronder volgen de twee populaire Pagebuilders die gebruikt worden door veel gebruikers:

 • Elementor
  Elementor verdeelt het scherm in twee gedeelten: een live preview van het ontwerp dat je kunt slepen en neerzetten, en een zijbalk waarmee je functionaliteit en nieuwe elementen kunt toevoegen. Elementor biedt drie elementen om uw ontwerp te bouwen, namelijk secties, kolommen en widgets.
 • Divi
  diviDivi Builder geeft toegang tot zowel front-end als back-end visual editing. De visuele editor van deze pagebuilder is anders dan Elementor omdat er geen vaste zijbalk is. Er zijn zwevende knoppen en je hebt toegang tot alles wat je nodig hebt om verschillende popups te openen. Er zijn drie bouwstenen genoemd als de sectie, rij, en de modules, waar de sectie de grootste container is.

Gratis en betaalde thema’s

Er zijn 2 soorten thema’s (themes – ontwerpen) op WordPress; gratis en betaald.

De thema’s zijn officieel goedgekeurd door WP. De gratis en betaalde thema’s hebben hun voor- en nadelen. De gratis thema’s zijn goed als je krap in je budget zit. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en prima voor beginners. Deze gratis thema’s hebben een minimalistische vormgeving. Een betaalde thema is ‘responsive’ en is up-to-date met de laatste versies van WordPress. Het is ook configureerbaar, werkt goed samen met andere plugins en is compatibel met verschillende browsers.

 

Wat is er meer nodig voor een website?

Domeinregistratie en webhosting zijn twee verschillende dingen en hebben verschillende toepassingen.

 • Domein
  Een domeinnaam is het adres van een website en is nodig als je een site maakt. Een domeinnaam registreer of koop je bij een domeinnaam-register.
 • Hosting
  Webhosting is een dienst waarmee je een gedeelde ruimte op een server krijgt om uw website op te slaan. Er zijn webhostingbedrijven die de taken zoals rootconfiguratie, onderhoud, back-up en andere zaken voor hun rekening nemen. Webhosting biedt een platform en internetconnectiviteit zodat gebruikers toegang hebben tot de bestanden op je website.

fastcometHeb je nog geen webhosting of je zoekt nog naar webhosting, kijk dan even naar Fastcomet. Deze raden we aan omdat we hele goede ervaring hebben deze partij. Je krijgt ook één gratis domeinnaam bij hun shared hosting pakket.

Geld maken!

Je hebt een website gemaakt die veel bezoekers krijgt. Maar, veel bezoekers hebben is niet genoeg, want je zorgen dat je er geld mee verdient. Hieronder enkele manieren om dat te doen:

 1. Geld voor het maken van een website
  Hoewel het maken van een website via WordPress gratis is, heb je geld nodig om er meer dingen aan toe te voegen. Het inhuren van een website designer is duur en kan je duizenden euros kosten. Maar als je een website bouwer gebruikt, is het veel voordeliger. Je moet dan tussen de €300 en €1000 verwachten, afhankelijk van hoeveel werk je zelf wilt doen.
 2. Support
  Een andere optie om geld te verdienen aan een website is door het creëren van verbazingwekkende content en mensen ondersteunen bij vragen. Je geeft inhoudelijk waarde en het publiek reageert hierop in de vorm van een financiële compensatie.
 3. Affiliate
  Affiliate marketing is een goede manieren om online geld te verdienen. Met het Amazon affiliate programma kun je bijvoorbeeld de Amazon producten promoten en krijg je een percentage van de verkoop dat afkomstig is van uw website.
 4. Reclame
  Reclame is een andere goede manier om via je website geld te maken. De beste tool om hier te gebruiken is Google Adsense waarmee je de advertenties op je website kunt gebruiken. Je krijgt dan betaald het aantal clicks op de advertenties.