De meeste jongeren geven hun salaris en geld gelijk uit. Er zijn er maar weinig die sparen of geld achter de hand hebben. In dit artikel geef ik je redenen waarom je wel zou moeten sparen.

Spaarpotje

Een spaarpotje? Ik bedoel het zoals bij kleine kinderen met een varkenspaarpotje. Dat zou jij ook kunnen doen, maar dan op een spaarrekening. Het is handig om een spaarpotje te hebben om verschillende redenen. Als je opeens je bijbaantje verliest heb je nog altijd geld om bijvoorbeeld kleding voor jezelf te kopen of om naar de bios te gaan met vrienden. Als je je mobiel kwijtraakt of je laptop stuk gaat, kun je toch snel een nieuwe kopen. Voor de meeste jongeren is 1000 euro spaargeld voldoende om kosten op te vangen.

Grote uitgave

Droom je al langer over een scooter of een dure jas als Canada Goose? Dat kan niet iedereen in een keer betalen van een maandsalaris. Daarvoor moet je sparen en geld opzij leggen. Iedereen heeft een eigen manier van sparen. Een makkelijke manier is om elke maand wat geld apart te houden. Bijvoorbeeld als je 300 euro per maand met je bijbaan verdient, probeer dan meteen 200 euro over te boeken naar je spaarrekening. Zo kun je met een paar maanden sparen al kopen wat je wilt hebben en hoef je geen lening af te sluiten.

Schoolgeld of rijlessen

Je studie en rijlessen kosten veel geld, maar zijn broodnodige uitgaven. Het collegegeld op het HBO bedraagt 2.060 euro collegegeld en tel daar ook nog alle boeken (500 euro) bij op. De gemiddelde kosten om een rijbewijs te halen is 2.327 euro. Dit zijn hoge uitgaven en moet dan ook zeker voor sparen.