In Nederland rookt bijna een kwart van de bevolking,. Dat zijn 850 miljoen pakjes per jaar. Roken kost veel geld en je moet ook bewust zijn van de gezondheidsrisico’s die door roken komen. Wat kan het jou opleveren als je stopt met roken?

 

€1153,42 per jaar besparen

In de rekensom ga ik ervan uit dat je 10 sigaretten per dag rookt en dat er 19 sigaretten in een pak zitten van 6 euro. Een half jaar roken kost €577. Als je één jaar niet rookt houd je €1.154 in je portemonnee, na 5 jaar heb je al €5.767 bespaard en na 10 jaar zelfs €11.534. Bedenk dan wat je allemaal kunt kopen met zoveel geld. Na een half jaar had je die dure jas kunnen kopen die altijd al wilde en na 10 jaar zelfs een mooie auto. Is het roken dat echt waard?

 

Gezondheid

Als je nog niet onder de indruk bent van al het geld dat je ermee kwijt bent, stop dan vanwege de gezondheidsrisico’s. Elk jaar overlijden ongeveer 25000 mensen aan de gevolgen van roken. Je longen gaan zwaar achteruit en je hebt een verhoogde kans op longkanker. Je geheugen wordt minder, net als je concentratie en je reactiesnelheid. Ook je uithoudingsvermogen verslechtert enorm. Je hartslag versnelt en je bloeddruk wordt verhoogd. Hierdoor heb je meer kans op hart- en vaatziekten.

 

Wil  je zelf berekenen hoeveel roken kost? Klik op de link.

 Nu stoppen met roken