Als beginner lijkt beleggen erg moeilijk en moet je op van alles letten lijkt het wel. Meeste weten dan ook niet waar ze moeten beginnen en waarin ze zouden kunnen investeren. Beginners doen soms dan maar ook wat en hebben er dan totaal geen plan achter. In dit artikel staan de veel gemaakte fouten door beginners die jij zeker niet moet maken.

 

Niet weten hoe je kan beleggen

Beleggen kan je in heel veel producten zoals, aandelen, grondstoffen, etf’s, beleggingsfondsen en nog veel meer. Meeste beginners weten alleen af van aandelen en beleggen daar dan ook al hun geld in. Terwijl alle andere producten net zo goed kunnen zijn of zelfs beter als je bijvoorbeeld minder risico wilt nemen. Dus verdiep je eerst in alle producten en waarmee je bezig bent.

 

Met teveel emoties beleggen

Een van de meest voorkomende fouten van beginnende beleggers is dat ze beleggen met emoties. Ze zijn erg blij als de koers al een beetje stijgt en cashen dan meteen uit terwijl het nog veel meer had kunnen stijgen of wanneer het aandeel daalt cashen ze ook meteen uit, want ze raken in paniek en zijn bang om nog meer te verliezen. Terwijl de koers zo weer omhoog had kunnen gaan. Beleggen moet je dus doen zonder emoties.

 

Niet oefenen eerst

Niet alle beginners weten dat je kan oefenen op verschillende sites en apps met beleggen. Veel beginnen in een keer al met hun echt geld terwijl ze niet weten wat ze moeten doen. Op de site rtlzbeursspel.nl kan je al oefenen met nep geld en net als bij de app BUX. Erg handig om eerst al wat ervaring op te doen, zo leer je hoe het werkt en loop je geen risico. Je kan dan beginnen met je echte geld als je denkt dat je er klaar voor bent.

 

https://www.rtlzbeursspel.nl/